Co vše je nutné považovat za obchodní sdělení a kdy je možné je zasílat?


I.          Co vše je považováno za obchodního sdělení? 

Problematiku obchodních sdělení upravuje zákon č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, v platném znění (dále jen „Antispamový zákon“). 

Za obchodní sdělení jsou obecně považovány všechny formy sdělení, včetně reklamy a vybízení k návštěvě internetových stránek, určeného k přímé či nepřímé podpoře zboží či služeb nebo image podniku osoby, která je podnikatelem nebo vykonává regulovanou činnost. Jde tedy o jakékoliv zpravodaje, aktuality, odkazy vybízející k návštěvě internetových stránek, žádosti o účast na projektech či výzkumech, žádosti o recenze, hodnocení či samotné žádosti o udělení souhlasu se zasílám obchodních sdělení. 

Zvláště je pak nutné upozornit, že za obchodní sdělení je považováno též přání k narozeninám či Vánocům, jelikož toto, stejně jako výše uvedené příklady, směřuje k podpoře image podnikatele, bez ohledu na to, zda přímo či nepřímo. 

Šířit obchodní sdělení prostřednictvím elektronických prostředků (tj. především prostřednictvím e-mailu či SMS zprávy) je tak možné pouze za splnění podmínek stanovených Antispamovým zákonem. Pokud jsou však obchodní sdělení šířena jiným způsobem, zejména prostřednictvím poštovní služeb, níže uvedená omezení Antispamového zákona se nepoužijí. 

II.         Co vše musí obchodní sdělení obsahovat? 

Antispamový zákon stanovuje tři základní náležitosti, které musí obsahovat každé obchodní sdělení, které je zasíláno elektronickou poštou (např. e-mailem či SMS zprávou), a to:

a)         Zřetelné a jasné označení, že se jedná o obchodní sdělení.

-   Toto označení by mělo být umístěno tak, aby osoba, které je obchodní sdělení zasláno, mohla na první pohled poznat, že se jedná o obchodní sdělení. Nejlépe tedy již v názvu odesílatele či předmětu zprávy;

-   Ideální je využít přímo názvu obchodní sdělení, s ohledem na kontext je však možné jej zaměnit např. za: „akční nabídka, sleva, či newsletter“.

b)         Jednoznačnou identifikaci fyzické či právnické osoby, jejímž jménem se komunikace uskutečňuje.

-    Bude tedy nutné uvést celou obchodní firmu či jméno s dodatky, přičemž dle našeho názoru je vhodné uvést i další identifikátor, např. IČO či sídlo;

-   V případě, kdy není odesílatel obchodního sdělení shodný s osobou, kterou text obchodního sdělení propaguje, je nutné uvést jednoznačnou identifikaci této propagované osoby. Nejvhodnější je zvolit formulaci jako: „Rozeslala společnost XY ve prospěch společnosti ABC“.

c)         Uvedení platné adresy pro přímé a účinné odmítnutí zasílání obchodních sdělení.

-     Pojem adresa je nutné vykládat extenzivně. Může se jednat především o proklikávací odkaz, či jiné obdobné způsoby ulehčující odmítnout zasílání obchodních sdělení;

-     Poté, co je odesílateli obchodních sdělní doručeno takovéto odmítnutí, nesmí dojít k zaslání žádného dalšího obchodního sdělení dané osobě.  

Šířit obchodních sdělení neobsahující tyto základní náležitosti je prostřednictvím elektronické pošty zakázáno. 

III.        Zasílání obchodních sdělení na základě souhlasu 

Obchodní sdělení je možné zasílat především na základě souhlasu. Tento souhlas musí být svobodným, konkrétním, informovaným a jednoznačným projevem vůle, kterým daná osoba umožňuje konkrétnímu odesílateli obchodních sdělení využít její elektronický kontakt (např. e-mail) k zasílání obchodních sdělení. Ze souhlasu tak musí vyplývat, kdo, komu a pro jaký účel souhlas uděluje. Antispamový zákon dále vyžaduje, aby byl souhlas udělen před odesláním obchodního sdělení. Nutností však není uvádět dobu, na jakou se souhlas uděluje a též není výslovně stanovena forma udělovaného souhlasu. Jelikož je však v případě sporu odesílatel povinen udělení souhlasu a jeho obsahových náležitostí prokázat, nezbývá než doporučit písemnou formu. 

Je nutné též pamatovat, že ve většině případů bude v souvislosti s udělením souhlasu docházet též ke zpracování osobních údajů.  V takovém případě bude nezbytné, aby souhlas splňoval veškeré náležitosti stanovené nařízením GDPR, příp. prováděcím zákonem. 

Získat souhlas se zasíláním obchodních sdělení není možné ani tak, že o něj odesílatel obchodních sdělení nejdříve danou osobu požádá. Takto zaslaná žádost o udělení souhlasu by totiž byla obchodní sdělením, které směřuje především k podpoře podnikatelské činnosti, a byla by tedy odeslána v rozporu s Antispamovým zákonem. 

S ohledem na požadavek informovanosti souhlasu (tzn. ze souhlasu musí vyplývat, komu jej daná osoba uděluje a za jakým účelem) bude praktický nemožné pro zasílání obchodních sdělení využít databáze kontaktů poskytované třetími osobami.  

IV.       Kdy můžeme obchodní sdělení zasílat bez souhlasu? 

Souhlas se zasíláním obchodních sdělení není třeba za situace, kdy odesílatel obchodních sdělení získá od svého zákazníka jeho elektronický kontakt pro elektronickou poštu (např. e-mailovou adresu) v souvislosti s prodejem výrobků nebo služeb. Na takto získaný elektronický kontakt může odesílatel zasílat obchodní sdělení bez souhlasu daného zákazníka, pokud:

a)      Se zasílaná obchodní sdělení týkají jeho vlastních obdobních výrobků nebo služeb; a

b)     Zákazník má jasnou a zřetelnou možnost jednoduchých způsobem, zdarma nebo na účet odesílatele odmítnout souhlas s takovýmto využitím svého elektronického kontaktu, a to již při jeho poskytnutí nebo následně při zasílání každé jednotlivé zprávy. 

Při získání elektronického kontaktu by tedy mělo být zákazníkovi umožněno odmítnout použití jeho elektronického kontaktu pro zasílání obchodních sdělení např. pomocí zaškrtávacího políčka, ve kterém bude uvedeno „nepřeji si zasílat obchodní sdělení“. Možnost odmítnout zasílání obchodních sdělení musí být dále případně umožněna v každé jednotlivé zaslané zprávě.

Obchodní sdělení zasílaná zákazníkům bez jejich souhlasu musí vždy bezpodmínečně souviset s vlastním obdobným výrobkem nebo službou. Není tak možné, aby na elektronické kontakty zákazníků byly zasílány obchodní sdělení třetích stran. To by bylo možné pouze s předchozím souhlasem zákazníka. 

V.         Jaké sankce hrozí za porušení? 

Osoba šířecí obchodních sdělení v rozporu s Antispamovým zákonem se dopouští přestupku. Výše sankce závisí na tom, zda obchodní sdělení v rozporu s Antispamovým zákonem šíří fyzická či právnická osoba. 

V případě fyzické osoby, která šíří obchodní sdělení bez souhlasu adresáta hromadně nebo opakovaně hrozí sankce až do výše 100.000,- Kč.

U právnických osob je sankce znatelně vyšší. Právnické osobě hrozí sankce ve výši až 10.000.000,- Kč, šíří-li hromadně či opakovaně obchodně sdělení:

a)     Bez souhlasu adresáta obchodního sdělení;

b)     Neznačené jasně a zřetelně jako obchodní sdělení;

c)     Skrývající nebo utajující totožnost odesílatele, jehož jménem se komunikace uskutečnila;

d)     Neobsahující platnou adresu, na niž by adresát mohl odeslat žádost o ukončení takové komunikace; nebo

e)     Bez toho, aby svému zákazníkovi poskytla možnost jasně, zřetelně, jednoduchým způsobem, zdarma nebo na svůj účet udělit či odmítnout souhlas s využíváním jeho elektronického kontaktu při zasílání každé jednotlivé zprávy. 

Právnické osobě vykonávající regulovanou činnost dále vedle výše uvedeného hrozí sankce ve výši 1.000.000,- Kč v případě, že její obchodní sdělení neobsahuje:

a)      Název profesní samosprávné komory zřízené zákonem, u níž je zapsána;

b)      Odkaz na profesní pravidla uplatňovaná v členském státu EU, v němž je usazena; nebo

c)      Způsob trvalého veřejného přístupu k informacím o příslušné profesní samosprávné komoře zřízení zákonem, jejímž je členem. 

Jednání je považováno za opakované, pokud je obchodní sdělení rozesláno více než jednou. Pro splnění předpokladu hromadnosti musí být obchodní sdělení odesláno na více elektronických kontaktů (cca několik málo desítek kontaktů).  

Regulovanou činností se rozumí činnost, pro jejíž výkon jsou právními předpisy předepsány určité požadavky, bez jejichž splnění nemůže osoba tuto činnost vykonávat (např. stupeň a obor vzdělání, praxe, bezúhonnost apod.) 

VI.       Závěr

V případě, že se rozhodnete přistoupit k šíření obchodních sdělení, je nutné vždy pamatovat, že obchodní sdělní nemohou být zasílána nahodile neurčitým osobám, avšak vždy je nutné mít k zasílání obchodních sdělení udělený souhlas, popř. musí jít o obchodní sdělení zasílaná vlastním zákazníkům. 

Přestože Antispamovým zákonem užitý pojem „šíření“ může vyvolávat dojem, že musí docházet k četnost takového jednání, je nutné upozornit, že zaslání i jen jednoho jediného takového sdělení určitému adresátovi podléhá Antispamovému zákonu a je nutné toto jednání považovat za šíření obchodního sdělení.

Dohled nad dodržováním Antispamového zákona v souvislosti s šířením obchodních sdělení přísluší, a tento vykonává Úřadu pro ochranu osobních údajů. 

Mgr. Jindřich Kolář